K.A. Union-Sandeman wordt op straat gezet!

De K.A. Union-Sandeman vzw, een door de Stad Gent erkende socio-culturele vereniging, is een bridge en backgammonclub met bijna 250 leden die nagenoeg dagelijks activiteiten organiseert. De club behoort in beide domeinen tot de grootste van het land.

Al 40 jaar is onze club gehuisvest in de sfeervolle, eeuwenoude kelders van de Sint-Pietersabdij op de Kantienberg, die we huren van de Stad Gent. Maar nu zouden we er weg moeten! Eind juni heeft de Stad Gent ons meegedeeld dat het huurcontract niet zou worden verlengd. De Stad Gent wenst er het Vredeshuis te huisvesten. Ondanks de belofte dat de stad een oplossing zou bieden, is er nog steeds geen geschikt lokaal gevonden. Eind januari 2024 loopt het huidige huurcontract af.

Onze lokalen, waarin we veel hebben geïnvesteerd want die waren verre van afgewerkt toen we ze in 1982 betrokken, hebben ons mede gemaakt tot wat we vandaag zijn: een bloeiende vereniging waar jong en oud, recreatief en in competitieverband, kunnen genieten van de sociale en strategische aspecten van het bridge- en backgammonspel. We zijn een tweede thuis voor inwoners van Gent waaronder veel senioren en tegelijk zijn we gelegen in het hart van de studentenbuurt en goed bereikbaar van buiten Gent.  Mede door onze schaalgrootte spelen we een belangrijke rol in het bridge-landschap.

De club kent ook een sterke groei. Zo startte de eerstejaarscursus bridge begin oktober 2023 met maar liefst 30 cursisten. Onze initiatieven om studenten aan te trekken gingen met succes hun tweede jaar in. De opkomst voor onze bridge- en backgammonactiviteiten is in vergelijking met het laatste jaar vóór de coronapandemie met 25% gestegen en we verwachten een voortzetting van deze stijging. We ontvangen nu jaarlijks meer dan 10 000 spelers.

Zonder geschikt lokaal eindigt dit succesverhaal van onze vereniging!

Wij vragen de Stad Gent met aandrang het huurcontract te verlengen.

De club heeft jullie steun hard nodig. Teken onze petitie en deel ze onder je contacten.

We gaan ook een ludieke actie voeren aan het stadhuis van Gent op 19 november om 11h00, aan de Stadshal te Gent. Wij nodigen jullie allen uit!

De club en alle leden danken jullie van harte.

Namens het bestuur en alle leden,

Ben Van den Brande, Voorzitter vzw
Els Clarysse, Voorzitter Bridge
Bert Van Kerckhove, Voorzitter Backgammon